Cornel Hrişca-Munn s-a născut fără antebraţe, iar părinţii săi l-au abandonat într-un orfelinat. Şansele lui de viaţă normală erau minuscule, însă când avea şapte luni, soţii britanici Doreen şi Ken Munn l-au adoptat. L-au dus acasă şi l-au crescut ca pe propriul lor copil.

Tânărul are acum 18 ani şi a primit o bursă din partea Kebel College din Oxford, unde va putea să studieze, începând din toamna anului 2010, filosofia şi teologia, două dintre materiile sale favorite.

corin.jpg"Este minunat să mă gândesc că acel mic bebeluş pe care l-am văzut cu ani în urmă într-un orfelinat din România va merge la una din cele mai bune Universităţi din ţară. Suntem foarte mândri de el. Este un băiat special", a spus Doreen Ken despre fiul său.

Cornel e pasionat şi de muzică şi, depăşind multe obstacole, a câştigat locul al doilea la un concurs naţional pentru toboşari, în Marea Britanie.

În 2004, acelaşi tânăr a primit premiul Pride of Britain, adică Mândria britanicilor, pentru acţiuni de caritate. Tot atunci a fondat The Cornel Trust, o fundaţie care are scopul de a ajuta şi alţi copii români născuţi cu handicap fizic.

Cornel speră să îşi continue acţiunile de caritate după finalizarea cursurilor de trei ani la Universitatea Oxford. El va folosi un dispozitiv special conceput, care se ataşează la capătul braţului, pentru a putea să scrie şi să ia notiţe.