Poliţiştii de frontieră bihoreni au oprit joi la Punctul de trecere al Frontierei Borş un autoturism marca Volkswagen, condus de un cetăţean ceh şi având ca pasager un bărbat care s-a legitimat tot cu o carte de identitate cehă.

"La controlul de frontieră s-a constatat faptul că documentul cu care s-a legitimat pasagerul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fapt pentru care acesta a fost condus la sediu Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş pentru efectuarea verificărilor specifice", se arată într-un comunicat trimis vineri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Verificările au arătat că pasagerul este de fapt un cetăţean pakistanez în vârstă de 33 de ani, care a intrat legal în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Otopeni, în baza unei vize române. "Ulterior, pakistanezul a intrat în legatură cu cetăţeanul ceh, care i-a procurat cartea de identitate cehă falsificată în care era aplicată fotografia sa", se precizează în informare.

Potrivit aceleaşi surse, migrantul urma să-i plătească cehului 1.000 de euro pentru actul fals, după ce ajungea în Spaţiul Schengen.

"Având în vedere cele constatate s-a întocmit lucrarea penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru cetăţeanul din Pakistan şi trafic de migranţi pentru cetăţeanul ceh", se mai arată în informarea trimisă de IJPF Bihor.