Teatrul Regina Maria şi Centrul de Cultură al Judeţului Bihor organizează, de 1 Decembrie, de la ora 18, un spectacol cu cântece şi dansuri tradiţionale, în sala mare a Teatrului. 

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, spectacolul va începe cu Ansamblul Folcloric "Datina" din Aleşd, al cărui moment este intitulat "Când a fost cătana veghe – Tună, Doamne, ce-i tuna!" şi vorbeşte despre plecarea feciorilor şi a bărbaţilor în cătănie în Primul Război Mondial şi despre dorul pe care-l lăsau în urmă. "Invitatele speciale ale Ansamblului Folcloric «Datina» sunt solista vocală Maria Casandra Hauşi – laureată a Festivalului «Maria Tănase» şi Mariana Gligor, tulnicăreasă din Apuseni, tezaur uman viu", au transmis cele două instituţii de cultură.

Spectacolul va continua cu Grupul Vocal "Lioara" al Şcolii de Arte "Francis Hubic" din Oradea, iar în încheiere vor urca pe scenă artiştii de la Ansamblul Artistic Profesionist "Crişana". Cei din urmă au pregătit un moment artistic cu orchestră, trupă de dans, cu cântecele interpretei Otilia Haragoş Seghedi, şi artiştii intrumentişti Petrică Popa, Stângaciu şi Mihail Teodorescu.

Programul artistic va fi intercalat de scurte recitaluri poetice susţinute de actorii orădeni Giorgiana Coman şi David Constantinescu.

Biletele pentru eveniment se pot achiziţiona online, de pe Eventim.ro, de la agenţia teatrului, deschisă de marţi până vineri între orele 10 şi 14 sau cu o oră înainte de reprezentaţie.

Accesul în sala de spectacol este permis doar persoanelor care deţin certificatul verde. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata evenimentului.