Un senator AUR din Suceava s-a remarcat în prima săptămână de mandat, după ce a fost prins dormitând în Parlament.

Potrivit site-ului local stirisuceava.net, senatorul cu pricina se numeşte Mircea Dăneasa, are 65 de ani şi se află la primul mandat şi a fost ales pe lista Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. 

În fotografia postată de sursa citată se observă că parlamentarul are ochii închişi, în timp ce masca din material plastic transparent îi era căzută. Nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura. De altfel, din postările de pe Facebook se observă că Dăneasa este un militant împotriva obligativităţii măştii de protecţie, scriu jurnaliştii.

Adevarul.ro redă şi explicaţia senatorului AUR referitoare la cele întâmplate. Parlamentarul susţine, însă, că nu dormea, ci că de fapt medita, într-o poziţie care îi stimula creativitatea. În plus, el nu se afla la Senat, ci la Camera Deputaţilor atunci când a fost fotografiat.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte ”vishuddha chakra”. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”, a susținut acesta.

„Eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine", a susținut parlamentarul sucevean.

Mircea Dăneasa a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie: "Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie", a declarat el.

Dăneasa este sculptor - autorul statuii "Bucovina înaripată", din centrul municipiului Suceava - şi unul dintre primii practicanţi de yoga din Romania, fiind elevul lui Mario Vasilescu. După alegeri, el s-a plâns la Televiziunea Intermedia Suceava că prietenii de pe Facebook, "între ghilimele", au fost dezamăgiţi că a ajuns senator, arată stirisuceava.net, menţionând că AUR a obţinut în Suceava cel mai mare scor al partidului din ţară, 14,72% la Senat.