Moment inedit în Parlamentul australian. Membru în coaliţia conservatoare aflată la putere, parlamentarul Tim Wilson şi-a cerut iubitul, profesorul Ryan Bolger, în căsătorie chiar în timpul unei dezbateri despre o lege privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Răspunsul a fost "da", iar cei doi au fost aplaudaţi de cei din sală. ''Această dezbatere a fost coloana sonoră pentru relaţia noastră'', a spus Wilson, un susţinător pentru drepturile homosexualilor.

Cu această ocazie, premierul Malcolm Turnbull a afirmat că "este un moment istoric de incluziune, recunoaştere şi respect". "Este o zi în care trebuie să ne mândrim că prietenii noştri, colegii, vecinii, fraţii şi surorile se pot căsători cu persoanele pe care le iubesc", a mai adăugat Turnball.

Până şi fostul premier conservator Tony Abbott, care s-a pronunţat, iniţial, împotriva schimbării legislaţiei, a anunţat că va susţine actul normativ.

La rândul său, liberalul Warren Entsch, unul dintre iniţiatorii actului normativ, a precizat că australienii s-au săturat de amânări. "Cine este îndreptăţit să nege drepturile egale sau să pretindă că iubirea unora este mai puţin valoroasă? Această lege be face naţiunea un loc mai bun şi mai corect", a spus Warren Entsch, care a purtat o cravată în culorile steagului LGBT.

Portalul stirileprotv.ro scrie că Senatul a votat, săptămâna trecută, în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. De data aceasta, actul normativ este dezbătut de Camera Reprezentanţilor, care este şi for decizional. Votul final va avea loc în această săptămână.