Parlamentarul britanic David Amess (69 ani) a murit vineri după ce a fost înjunghiat în timpul unei audienţe care avea loc într-o biserică metodistă din localitatea Leigh on Sea din comitatul Essex, potrivit publicaţiei The Guardian.

În urma teribilului incident, poliţia locală a anunţat pe Twitter că un suspect a fost arestat, precizând că nu caută "pe nimeni altcineva". Este vorba de un tânăr de 25 de ani.

Parlamentarul "a primit îngrijiri de la serviciile de urgenţă, dar, din păcate, a murit la faţa locului", au transmis reprezentanţii poliţiei, citaţi de Sky News. Deputatul era căsătorit şi avea cinci copii.

David Amess anunţase pe Twitter întâlnirea de vineri cu cetăţenii din circumscripţia sa, notează Libertatea.ro.

Un veteran al Partidului Conservator, David Amees reprezenta circumscripţia Southend West din Essex din anul 1983.

Parlamentarul era cunoscut ca un proeminent militant împotriva avortului şi un apărător al animalelor. În 2015 a primit titlul onorific de cavaler, devenind astfel Sir David Amees. Eurosceptic convins, a participat activ la campania pentru referendumul din 2016 pentru Brexit. Ulterior a făcut parte din grupul politic Leave Means Leave (A ieşi înseamnă a ieşi – n.r.), care a făcut presiuni asupra guvernului britanic pentru a finaliza ieşirea din UE, mai arată site-ul Libertatea.ro. 

"Un om grozav, un mare prieten şi un mare parlamentar, ucis în timp ce îşi îndeplinea rolul democratic. (…) Să ne amintim de el şi de tot ce a făcut în viaţa lui", a transmis ministrul sănătăţii, Sajid Javid.