Deputatul Andrei Sava a iniţiat un proiect de lege cel puţin ciudat, prin care vrea să limiteze numărul de animale de companie care pot fi deţinute de proprietar în apartament sau la curte.

Iniţiatorul, fost pedelist, migrat la PSD, o dată cu venirea USL la putere, vrea să limiteze numărul animalelor care pot fi deţinute în apartament la două pisici şi doi câini sau la patru- dacă sunt şi câini, şi pisici.

„Este interzisă creşterea şi întreţinerea animalelor de talie mare şi mijlocie în locuinţele din clădirile-bloc, excepţie fac câinii şi pisicile, dar nu mai multe de 2 capete sau cu aprobarea asociaţiei de proprietari nu mai mult de două capete de fiecare, cu obligaţia de a le asigura condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară", se arată în proiectul de lege.

Cei care stau la casă ar putea deţine ceva mai multe animale. "Numărul de animale domestice de companie avute în creştere şi întreţinere pe o proprietate individuală cu curte nu poate depăşi 3 capete de fiecare, cu acordul a doi vecini ai localităţilor limitrofe numărul acestora nu poate depăşi cinci capete de gospodărie", susţine legea.

Sursa: Evz.ro