Alexandru Drimba, un pensionar orădean în vârstă de 77 de ani s-a plâns BIHOREANULUI de regulile de tarifare implementate de Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea, instituţie responsabilă de Cimitirul Rulikowski.

"Împreună cu soţia, trebuie să plătim reconcesionarea locului de veci pentru soacra mea pentru 10 ani şi nu se poate plăti în rate, ci doar toţi banii odată. Noi pensionarii nu putem să scoatem 620 de lei dintr-o dată, nu avem cum", a pledat orădeanul.

El crede că ar trebui practicată o politică de plată în rate măcar pentru pensionari. "Nu a fost bine gândit regulamentul acesta. Eu nu am cerut să-mi fie redusă suma, ci doar să pot plăti în mai multe luni", a mai spus Alexandru Drimba, care a depus o solicitare în acest sens la ADP Oradea, dar cererea i-a fost declinată.

Reprezentanţii ADP spun că Regulamentul de organizare şi funcţionare a Cimitirului Rulikowski nu permite plata în rate a niciunui serviciu. "Nu avem prevăzut nicăieri că plata se poate face în rate. Nici nu am putea să acceptăm eşalonarea sumelor, fiindcă astfel ar trebui să ne comportăm ca o bancă şi să ţinem evidenţa ratelor şi a întârzierilor", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.