Un pescar în vârstă de 71 de ani a murit înecat miercuri dimineaţa în Crişul Repede, între Podul Ovid Densuşianu şi Podul Carol I, în zona Sovata. 

Informația cu privire la evenimentul tragic a fost raportată iniţial de un cititor al BIHOREANULUI, fiind confirmată ulterior de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

"Miercuri, în jurul orei 7:55, un apelant al numărului unic de urgenţă 112 a informat ISU Bihor despre dispariţia unei persoane aflate la pescuit în zona străzii Sovata, între podurile Ovid Densuşianu şi Carol I. Apelantul a precizat că undiţa şi lucrurile persoanei dispărute erau pe malul Crişului", a declarat lt. col. Camelia Roşca, purtătoarea de cuvânt a ISU Bihor.

La locul incidentului au fost mobilizaţi de urgenţă pompierii militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de intervenţie, o barcă pneumatică şi o ambulanţă SMURD, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ). 

Deoarece echipajul de scafandri al ISU nu era disponibil în acea perioadă, a fost solicitat sprijinul Asociaţiei Exploratorilor Mediului Subacvatic Nautilus, cu care ISU are un protocol de colaborare.

"Echipajul de pompieri de căutare şi salvare a acţionat cu barca pentru găsirea victimei, iar scafandrii au localizat bărbatul la aproximativ 4 metri de mal şi la o adâncime de 2 metri şi jumătate. Victima a fost adusă la suprafaţă de scafandri şi scoasă la mal cu ajutorul pompierilor militari. Din păcate, medicul echipajului SAJ a declarat decesul bărbatului de 71 de ani la faţa locului", a menţionat purtătoarea de cuvânt ISU Bihor.

Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul ar fi mers la pescuit însoţit, iar unul dintre cei care se aflau împreună cu el a sesizat autorităţile despre căderea în apă a pescarului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!