Un pictor veneţian, Luigi Ballarin, expune zeci de icoane pe sticlă în Palatul Baroc din Oradea. Vernisajul expoziţiei "Rugăciuni pe sticlă – Fantezii de cristal" va avea loc vineri, de la ora 17, iar intrarea este liberă.

Artistul din Italia va veni săptămâna aceasta pentru prima dată în Oradea, la invitaţia Episcopiei Romano-Catolice. Luigi Ballarin şi-a început cariera în anii `90 în Veneţia, iar ulterior s-a mutat la Istanbul, fiind inspirat de cultura balcanică. "Arta lui Luigi Ballarin este o uniune între tradiţiile prezente atât în Orient, cât şi în Occident", se arată în descrierea de pe site-ul italianului. 

Expoziţia din Palatul Baroc este formată din icoane pe sticlă, dar şi alte picturi inspirate din poveştile autorului italian contemporan Mauro Neri din Trentino, care a scris numeroase cărţi cu legende şi poveşti pentru copii.

Cei doi vor fi prezenţi la vernisajul expoziţiei "Rugăciuni pe sticlă – Fantezii de cristal". Curator va fi etnograful Aurel Chiriac, fostul director al Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea.

"Această manifestare expoziţională are scopul de a demonstra ce înseamnă "contaminarea" între arta vizuală şi scriitură, între culori şi cuvinte", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Evenimentul se va încheia cu un moment muzical pregătit de Cvartetul de flaute al Departamentului de Muzică din cadrul Facultăţii de Arte din Oradea, alcătuit din Carina Niculas, Borbiro Timea, Daniela Calabas şi lectorul universitar Ariadna Zenaida Mircescu (coordonator). Acestea vor interpreta lucrările unuia dintre cei mai cunoscuţi compozitori maghiari, Béla Bártok.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!