Un pilot român a fost oprit ieri de autorităţile londoneze, după ce, în urma unui control, s-a descoperit că acesta consumase băuturi alcoolice. Potrivit digi24.ro, este vorba despre Radu Cristea, pilot al companiei Tarom, care urma să piloteze cursa Londra-Bucureşti.

După ce autorităţile aeroportuare din Londra au efectuat controlul şi, potrivit aceleiaşi surse, ar fi descoperit că pilotul a o alcoolemie de patru ori mai mare decât limita admisă de 0,2 miligrame/mie în aerul pur expirat, cursa a fost anulată, iar cei 33 de pasageri au ajuns miercuri seara cu o altă cursă în Bucureşti.

Autorităţile londoneze l-au lăsat pe pilot să treacă de filtru şi să urce în aeronavă pentru că doar aşa putea să probeze că acesta intenţiona să decoleze sub influenţa alcoolului. În momentul în care pilotul a urcat la bord înseamnă că este "on duty". Dacă ar fi fost verificat înainte de filtru, el ar fi putut să se eschiveze şi să spună că nu el trebuie să piloteze acel zbor, ar fi urmat să informeze compania şi să fie trimis un alt echipaj de la Bucureşti.

Pe parcursul anchetei, pilotul a fost suspendat, potrivit unui comunicat trimis de Tarom. "Dacă în urma investigaţiei se stabileşte că pilotul a fost depistat pozitiv la un control al alcoolemiei, acesta va fi concediat imediat în conformitate cu regulamentul de ordine interioară al companiei", se mai arată în informare.