O aeronavă Tarom care avea la bord 184 de pasageri a aterizat de urgență sâmbătă pe Aeroportul Otopeni de lângă București după ce pilotului comandant i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința, a scris presa centrală. 

Avionul zbura pe ruta Timișoara - Hurghada. Conform BoardingPass.ro, decizia de deviere a traseului spre Otopeni a fost luată când aeronava se afla la limita spațiului aerian dintre Bulgaria și Turcia. Se pare că decizia a fost luată de co-pilot după ce comandantul și-a pierdut cunoștința. 

Aterizarea s-a făcut în deplină siguranță, înainte de ora 17. Pe Aeroportul Otopeni au sosit echipaje medicale, care l-au preluat pe pilot. Se pare că, după primirea îngrijirilor medicale, acesta este conștient și în stare stabilă. Potrivit Digi24.ro, pilotul are 30 de ani. 

Compania Tarom a trimis un comunicat despre acest incident și subliniază că pasagerii au fost în siguranță.

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada - destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv”, se arată în informarea operatorului aerian.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!