Peste 50 de familii din satul Galbena, comuna Arieșeni, de la granița cu Bihorul, au rămas izolate, nemaiputând să iasă din sat din cauză că podul care leagă drumul comunal de DN75 a fost distrus. ​​​​​​

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au dus la umflarea debitului râului Arieş, care a ieşit din matcă şi face ravagii în zonă.

Potrivit Alba24.ro, circulaţia pe drumul DC 201, care face legătura între DN 75 şi satul Galbena, este închisă din cauza podului distrus, care se află la circa 300 metri de DN75.

Vezi imagini video pe Alba24.ro. 

La faţa locului s-au deplasat subprefectul judeţului Alba, Vincze Andras, dar şi pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, situaţia fiind coordonată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al județului.

În jurul orei 17.30, albia Arieșului Mare, afluent al Arieșului, era ieșită din matcă și și-a schimbat cursul, apa ajungând în mai multe gospodării din satul Izlaz, mai notează același site de știri.

Meteorologii au emis un cod portocaliu hidrologic în bazinul hidrografic al râului Arieş şi o atenţionare de tip cod galben pentru bazinele hidrografice ale afluenţilor râului Mureş din zona județului Alba.