Un pod din judeţul Neamţ s-a prăbuşit, joi, în timp ce era traversat de un camion şi de o autoutilitară. Este vorba despre podul din satul Luţca, judeţul Neamţ, care trece peste Siret. Un bărbat de 56 de ani, şoferul autoutilitarei, a fost rănit.

Potrivit Roman TV, podul de la Luţca s-a surpat la doar 8 luni după ce a fost reabilitat.

Şi primarul comunei Sagna, Gheorghe Iacob, a declarat la Digi 24, că podul - lung de 216 metri - fusese redeschis în toamna anului trecut, mai precis în noiembrie, după reabilitare. "Astept să ajung la faţa locului, sunt mobilizate acolo toate forţele", a spus primarul, susţinând că înainte de a fi redeschis "s-au făcut nenumărate măsurători".

Roman TV mai informează că respectivul pod a intrat în reparaţii capitale în august 2020, după ce a fost exploatat timp de 30 de ani. 

În noiembrie 2021, când podul a fost redat circulaţiei, preşedintele Consiliul Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, promitea că "zeci de ani podul de la Luţca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanţii la trafic".

(Inquam Photos / Ionut Corfu)

Presa din Neamţ a scris încă de anul trecut că podul părea să aibă probleme de structură şi după reabilitare.

De altfel, potrivit Observator News, a existat în această primăvară chiar și o sesizare în acest sens, care arăta că unul element de rezistență al podului părea să cedeze. În direct la Antena 3, Ionel Arsene a spus că s-au făcut verificări și unii experți au conchis la acea vreme că podul poate rămâne deschis circulației, însă cu limitare de tonaj.

(sursa: Roman TV)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!