Şansele ca italienii de la Macio să termine podul care leagă străzile Dragoş Vodă şi Făcliei, pe care s-au angajat să-l facă în schimbul unui teren căpătat de la Primărie (pe care voiau să facă un hotel şi un centru de afaceri), sunt tot mai mici.

După încercarea nereuşită de a-l coopta în afacere pe constructorul Beniamin Rus, la sfârşitul lunii trecute italienii au băgat firma în insolvenţă, pentru a se proteja de creditori.

Macio datorează sute de mii de euro atât specialiştilor care le-au făcut proiectul finanţat cu fonduri europene, cât şi municipalităţii, de la care a concesionat terenul.

Decizia insolvenţei e însă cu două tăişuri. Pe de o parte, creditorii vor trebui să-şi pună pofta în cui, dar pe de cealaltă parte Macio are toate şansele să piardă investiţia de 8 milioane de euro, căci finanţatorul european are prostul obicei de a verifica bonitatea firmelor care îi cer bani, pentru a avea garanţia că proiectele vor fi duse la bun sfârşit.

Nu de alta, dar banii se împrumută doar celor bogaţi. Iar cum Macio a cam scăpătat, n-ar fi exclus ca în primăvară cel mai nou pod din oraş să fie finalizat din banii orădenilor...