Comparaţie şocantă făcută de un politician italian, în timpul unei emisiuni radio. Tiziana Maiolo a susţinut că este mai uşor să educi un câine, decât un rom.

Maiolo a intervenit prin telefon într-o dezbatere în jurul incendiului de la Roma în care au murit patru copii români şi a reuşit să-l şocheze pe moderator după ce a făcut aluzie că un rom este mai greu de educat, decât un câine.

"Nu au simţul igienei, urinează pe ziduri... Nici câinele meu nu urinează pe ziduri", a susţinut Maiolo. Afirmaţia politicianului l-a şocat de-a dreptul pe moderator. "Spuneţi că este mai simplu să educi un câine decât un rom, este scandalos!", i-a replicat acesta.

Moderatorul emisiunii a criticat aspru aluziile Tizianei Maiolo, dar aceasta nu şi-a retras afirmaţiile, ba chiar a comentat şi declaraţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano, care a spus, după tragedia de săptămâna trecută, că toţi romii merită o casă. În replică, Maiolo a spus că etnicii romi îi privesc pe italieni ca pe nişte ţinte de care să profite şi de la care să fure.