Kirsan Ilyumzhinov, guvernatorul regiunii Kalymkia, aflată în sudul Rusiei, a declarat la o emisiune a canalului rus de televiziune Channel One, că a fost transportat pe o navă spațială și că a întâlnit extratereștri îmbrăcați în costume galbene.

Ilyumzhinov i-a spus prezentatorului emisiunii că a petrecut mai multe ore pe nava spațială. Potrivit acestuia, extratereștrii l-ar fi vizitat în apartamentul său din centrul Moscovei în 18 septembrie 1997.

Se pare că adormise, atunci când a auzit că îl strigă cineva din balcon. A mers afară și a văzut o navă spațială "pe jumătate transparentă, pe jumătate metalică". A intrat în OZN și acolo a întâlnit extratereștrii.

"Sunt deseori întrebat în ce limbă am vorbit cu ei. Poate a fost un fel de comunicare telepatică", a mai spus politicianul.

Extratereştrii ar fi făcut și pe ghizii turistici și l-au însoțit pe Ilyumzhinov într-un tur al navei spațiale. Politicianul rus susține că aceștia au venit pe Pământ să ia probe și spune că are mai mulți oameni care pot să certifice ca reală întâmplarea.

Chiar dacă vi se pare ca trasă de păr povestea, parlamentarul rus Andre Lebedev l-a luat foarte în serios pe colegul său politician. Acesta i-a scris președintelui Dimitri Medvedev, întrebându-l dacă există o procedură oficială cu ce ar trebui să facă politicienii dacă sunt răpiți de extratereștri, mai ales dacă dețin secrete de stat.