Un caz care demonstrează că pasiunea pentru filme poate atinge cote periculoase: un poliţist australian a fost condamnat, joi, pentru că şi-a ameninţat un coleg că îl va împuşca dacă îi va dezvălui ce se întâmplă în filmul „Top Gun: Maverick”.

Nu este un scenariu de cinematografie, ci un caz real, care îi are ca protagonişti pe doi agenţi de poliţie din Sydney.

Conform Digi24.ro, care citează presa australiană, totul s-a petrecut în luna mai a anului trecut, când Dominic Francis Gaynor se afla în biroul lui din secţia de poliţie, alături de agentul Morgan Royston. Acesta din urmă i-ar fi spus că tocmai a văzut filmul "Top Gun: Maverick", cu Tom Cruise în rolul principal, şi l-a anunţat: "O să povestesc ce se întâmplă".

La început, Gaynor a râs şi l-a sfătuit pe Royston să nu spulbere surpriza filmului şi apoi, într-un moment aparent de glumă deplasată, a ameninţat că îl va împuşca. Mai mult decât atât, s-a şi folosit de arma de foc din dotare pentru a-şi întări ameninţarea, îndreptând-o către colegul său.

Cazul a ajuns în instanţă, iar conform documentelor prezentate, Gaynor a pledat vinovat pentru utilizarea unei arme de foc fără a ţine cont de siguranţa colegului său. În apărarea sa, avocatul lui, Chris Micali, a subliniat că acesta este un caz în care "glumele şi supărările de la locul de muncă au mers prost".

Avocatul a adăugat că clientul său a făcut o "greşeală îngrozitoare", iar acum va plăti pentru momentul de glumă proastă. 

Dominic Francis Gaynor a fost condamnat în cauză şi s-a ales cu obligaţia de "comportare bună" pe o perioadă de doi ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!