Un pompier orădean şi-a întrecut aproape toţi colegii la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, la care au participat nu mai puţin de 7.000 de sportivi din 67 de state. Competiţia s-a desfăşuar în luna august în oraşul Belfast din Irlanda de Nord, anunţul fiind făcut public marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Plutonierul Adrian Bogoşel, subofiţer al Departamentului 2 de Pompieri Oradea şi membru al Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, a făcut parte din lotul naţional pentru această competiţie şi a reuşit să obţină medalia de argint la proba de judo, categoria -90 kilograme.

Din 2008 până în prezent, Adrian Bogoşel a reuşit să cucerească 12 medalii, din care opt medalii de aur, trei de argint şi una de bronz. În cadrul Campionatului Naţional al Ministerului Afacerilor Interne, în intervalul 2008-2012, plutonierul şi-a surclasat toţi concurenţii la competiţia de judo, ocupând cinci ani la rând prima treaptă a podiumului.

"În anul 2008, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, organizate la Liverpool, pompierul militar orădean a câştigat titlul de campion mondial la proba de judo, iar în 2010, la acelaşi concurs internaţional, desfăşurat de această dată în Coreea de Sud, reprezentantul inspectoratului a reuşit performanţa de a ocupa toate cele trei trepte ale podiumului la discipline sportive diferite, cucerind medalia de aur la canotaj, cea de argint la judo şi cea de bronz la lupte libere", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Vinerea trecută, în cadrul şedinţei festive organizate la sediul ISU Crişana cu ocazia Zilei Pompierilor din România, plutonierul a fost felicitat de prim adjunctul inspectorului şef, locotenent colonelul Sorin Mihai Caba, care i-a şi oferit o diplomă de merit pentru reuşita lui.