Un pompier din cadrul Detaşamentului Marghita şi Asociaţia "O şansă pentru toţi" organizează sâmbătă un eveniment caritabil pentru o fetiţă de 5 ani din judeţ care are nevoie de sprijin financiar pentru terapii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierul organizator are 23 de ani şi este pasionat de fitness, George Furcic având şi două titluri de campion naţional la culturism şi trei titluri de vicecampion la competiţii internaţionale de profil.

El şi-a ales profesia fiind îndrumat de tatăl lui (în foto jos), la rândul său pompier.

"Deşi foarte tânăr, pompierul Furcic George e apreciat în rândul colegilor atât pentru implicarea şi modul exemplar de îndeplinire a sarcinilor de serviciu, pentru autodisciplina şi perseverenţa reflectate în activitatea desfăşurată şi în palmaresul sportiv pe care îl deţine, cât şi pentru altruismul de care dă dovadă, concretizat în acţiuni dedicate celor aflaţi în suferinţă", se arată în comunicat.

El va avea o astfel de "misiune" caritabilă sâmbătă, când va organiza, alături de Asociaţia "O şansă pentru toţi" un eveniment de strângere de fonduri pentru Noemi, o fetiţă de 5 ani din Marghita, cu grave probleme de sănătate. Comunicatul mai arată că părinţii copilei "visează ca fiica lor să reuşească să stea în fund şi să facă câţiva paşi".

Evenimentul se va ţine între orele 17 şi 19, la sala de sport "Octavian Goga" din Marghita.

Familia copilei a sesizat că Noemi are probleme de sănătate încă din primele luni de viaţă, nu putea să-şi ţină capul singură şi nici să facă diferite mişcări cu corpul. 

La un an de zile de la naştere a fost diagnosticată cu o boală gravă de natură neurologică. Sunt o serie de terapii care o pot ajuta pe fetiţă să dobândească anumite abilităţi. Pentru asta, însă, părinţii au nevoie de sprijin financiar.

Astfel, cei care doresc să contribuie la ajutorarea familiei pot participa la evenimentul organizat în Marghita, unde pompierul se va antrena alături de toţi cei prezenţi şi va oferi sfaturi despre alimentaţia sănătoasă. Taxa de participare este 30 de lei pe persoană, care se achită la intrare.

Cei care nu pot ajunge la eveniment, dar vor să doneze pentru a o ajuta pe Noemi pot dona orice sumă în contul bancar al Asociaţiei "O şansă pentru toţi": RO12RNCB0035171339630001.

Pe de altă parte, George se va implica şi într-un alt eveniment caritabil, programat duminică. "Următorul proiect caritabil în care este implicat, dedicat colectei de fonduri pentru trei copii (Noemi, Maria şi Cosmin), se va desfăşura duminică, 07 aprilie, de la ora 17, la Casa de Cultură Marghita. În cadrul evenimentului, la care sunt invitaţi mulţi copii, George îi va angrena pe cei mici în jocuri sportive, învăţându-i, prin intermediul unor activităţi distractive, să preţuiască sportul şi beneficiile acestuia", se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!