După ce, în urmă cu două săptămâni, un student orădean a dovedit că are simţ civic returnând un portmoneu plin cu bani găsit într-un centru comercial, un alt tânăr a făcut un gest similar.

Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Bihor a anunţat, miercuri, că un student din cadrul Academiei de Poliţie Alecsandru Ioan Cuza Bucureşti, care-şi desfăşoară stagiul de practică în cadrul IJJ Bihor, a găsit miercuri dimineaţă, în autobuzul cu care se deplasa spre unitate, un telefon mobil de ultimă generaţie.

"Studentul caporal Florin L. a observat telefonul pe podeaua autobuzului, l-a luat şi s-a deplasat la şofer pentru a-l întreba dacă nu a fost revendicat un telefon mobil. Acesta i-a spus studentului că la Dispeceratul OTL o femeie a semnalat dispariţia unui telefon mobil şi că-l va aştepta la următoarea staţie, pentru a-l recupera", a declarat maiorul Ioan Bogdan, ofiţer de relaţii publice al IJJ Bihor.

Ca să se asigure că femeia este proprietarul telefonului, studentul i-a cerut detalii pe care ea s-a dovedit că le ştie. "Aceasta cunoştea parolele, iar în telefon erau câteva fotografii de familie. Studentul i-a înmânat telefonul, iar femeia i-a mulţumit, deoarece pe lângă valoarea aparatului, avea în memoria aparatului date personale importante", a mai spus Bogdan.

În această lună, Jandarmeria Bihor are în practică doi studenţi de anul I, trei studenţi de anul II şi doi studenţi de anul III. După absolvire, ei vor deveni ofiţeri ai Jandarmeriei Române.