Un preot din Marea Britanie este criticat pentru că şi-a sfătuit enoriaşii să fure din magazine dacă criza economică îi afectează. Părintele Tim Jones, din York, aprecia că furtul din magazine, mai degrabă decât prostituţia sau tâlhăria, este uneori de preferat pentru oamenii săraci.

"Sfatul meu ca preot creştin este să furaţi din magazine", ar fi spus Jones în timpul predicii de duminică, citat de Daily Mail.

"Nu ofer un asemenea sfat deoarece este un lucru bun să furi, sau deoarece este neudănător, deoarece nu este nici una nici alta. Aş cere ca ei să nu fure de la micile afaceri de familie, ci de la marile afaceri naţionale- ştiind că aceste costuri vor ajunge în cele din urmă la noi prin preţuri mai mari. Aş cere să nu ia mai mult decât au nevoie şi nu pentru mai mult timp decât au nevoie. Sfatul meu nu contrazice a opta poruncă deoarece dragostea lui Dumnezeu pentru săraci şi oprimaţi cântăreşte mai mult decât dreptul de proprietate al bogaţilor".

El a adăugat că simte că societatea a eşuat în ajutarea celor nevoiaşi. Părintele a amintit exemplul unui fost deţinut care a fost forţat să trăiască cu 100 de lire timp de şase săptămâni după eliberarea din închisoare.