Preotul unitarian Cseh Denes din municipiul Mediaş şi-a ucis cei doi copii în vârstă cinci şi şapte ani, cărora le-a tăiat gâtul, în incinta bisericii, după care bărbatul, în vârstă de 35 de ani, s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui tren.

Crimele s-au petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în incinta Bisericii Unitariene Mediaş. Potrivit anchetatorilor, sâmbătă seară preotul a plecat de acasă cu ambii copii, spunându-i soţiei sale că merge la cumpărături. După ce aceasta a văzut că au trecut câteva ore şi bărbatul nu s-a întors, a sunat un angajat al bisericii şi l-a rugat să verifice dacă soţul său este la biserică. Bărbatul a mers la biserică şi a găsit cadavrele celor doi copii, iar preotul era dispărut.

"Este o veste zguduitoare. În respectivul imobil au fost găsiţi doi copii care aveau leziuni traumatice grave, respectiv plăgi tăiate profunde în zona gâtului. Bănuim că moartea a fost cauzată de aceste plăgi", a declarat Ioan Boţoc, procuror criminalist la Parchetul de la lângă Tribunalul Sibiu.

Medicul legist a stabilit că plăgile pe care le aveau copiii le-au provocat moartea. "Am făcut constatarea la două cadavre de copii. Cel mic, de cinci ani, avea o secţiune cervicală superioră şi secţiunea completă a laringelui, pracum şi a pachetului vascolo-nervos din stânga. Celălalt băiat avea o secţiune cu plagă de aproximativ nouă centimetri", a declarat mediul legist Ioan Doican.

La câteva ore după ce au descoperit cadavrele copiilor, anchetatorii au stabilit că preotul s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui tren, pe o cale ferată aflată în apropierea bisericii.