Dascălii bihoreni s-au comportat aproape exemplar la examenul de titluarizare, care a avut loc joi în întreaga ţară. Un singur dascăl bihorean, pretendent la postul de profesor de judo la Palatul Copiilor, a fost eliminat din examen, pe motiv că a încercat să copieze. De asemenea, 96 de dascăli au ales să părăsească examenul după ce au văzut subiectele, unii invocând motive medicale, iar alţii de ordin personal.

Totodată, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, din cei 1.702 de candidaţi înscrişi la titularizare, prezenţi efectiv au fost 1.221. Asta pentru că, explică IŞJ, mulţi dascăli s-au înscris la proba practică - inspecţie la clasă - la mai multe şcoli, ulterior alegând una singură pentru examenul scris, aşa cum prevede metodologia.

Cei mai mulţi candidaţi, 240 la număr, au fost prezenţi la proba pentru învăţători. 140 de candidaţi au susţinut examenul pentru educatori, iar cei mai mulţi dintre viitorii profesori, 85, au optat pentru proba scrisă la disciplina "Limba şi literatura engleză".

Rezultatele vor fi afişate în 7 august, iar înregistrarea contestaţiilor se va putea face în zilele de 7 şi 8 august.