Ion Velicu, un profesor de geografie în vârstă de 55 de ani a ameninţat o elevă de 15 ani că îi va scădea nota la purtare dacă nu îi va accepta avansurile sexuale. Profesorul, care preda la Şcoala Generală nr. 4 "Mihai Eminescu" din Giurgiu a convins-o pe minoră să-i facă sex oral chiar în fumoarul şcolii.

Potrivit ziarului Click, calvarul fetei a început în luna noiembrie 2009. "O trimitea după harta de geografie a României, iar el apărea după câteva minute. Îi spunea că nu pot face sex normal în şcoală şi astfel o punea să-i facă sex oral", au declarat surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, bărbatul i-a convins pe părinţii minorei că aceasta are nevoie de meditaţii la geografie, astfel că tânăra a ajuns să facă sex cu profesorul chiar la el acasă, în timp ce nevasta acestuia se afla în bucătărie.

Părinţii fetei au aflat că fiica lor trăieşte un calvar abia în luna martie 2010, când au şi sesizat Poliţia. "Rezultatele probelor biologice vaginale şi de pe lenjeria intimă, colectate de la minoră, confirmă că ADN-ul aparţine cadrului didactic", a declarat prim-procurorul George Neagoe, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, cel care a deschis dosar penal pe numele profesorului Ion Velicu.

Cadrul didactic riscă să stea după gratii între trei şi zece ani. El a fost deja arestat preventiv, pentru zece zile, în data de 13 iulie 2010.