Un profesor de informatică din Anglia care s-a îmbătat, şi-a ameninţat o parte dintre elevi şi pe alţii i-a dus la un club de striptease într-o excursie cu şcoala în Costa Rica a fost suspendat pe o perioadă de trei ani. În vârstă de 55 de ani, Richard Glenn era profesor la Longridge Towers School (Anglia), o şcoală privată care percepe taxe de aproape 5.000 de lire sterline pe semestru.

În excursia cu elevii în Costa Rica, acesta a avut un comportament inacceptabil, a stabilit, în această lună, agenţia guvernamentală din UK care analizează astfel de cazuri.

Potrivit BBC.com, care citează raportul întocmit de comisia din subordinea Teaching Regulation Agency din Marea Britanie, excursia a avut loc în vara anului 2019. După excursie, profesorul a recunoscut că a avut un comportament nepotrivit şi a fost concediat. Acum, însă, a venit şi verdictul oficial al comisiei care l-a cercetat. 

Raportul arată că, în Costa Rica, Richard Glenn era unul dintre liderii de grup pentru elevii cu vârste între 16 şi 18 ani. El a băut alcool cu elevii, pe unii i-a ameninţat că îi "loveşte în cap", a luat o parte dintre elevi cu el la un club de striptease şi s-a comportat agresiv cu o femeie care a încercat să-l ajute să ajungă la zona sa de dormit. 

Comisia care a anchetat cazul a stabilit că profesorul a pus "unul sau mai mulţi elevi" în situaţii de risc. 

Profesorul a spus ulterior că nu-şi aminteşte mare lucru din ce s-a întâmplat fiindcă era prea beat. După ce cei 3 ani de suspendare vor fi trecut, Glenn trebuie să depună o cerere pentru ca interdicţia de a preda să fie ridicată.