Primăria Oradea a anunțat o nouă licitație pentru un pachet de lucrări compus din amenajarea Grădinii publice urbane din cartierul Europa și a unui parc în zona străzilor Grigore Moisil și Ion Irimescu, din Nufărul.

Lucrările, estimate la circa un milion de euro, mai precis la 5.094.067,24 lei, sunt scoase la licitație pentru a treia oară, după ce, la primele două proceduri, nu s-a înscris nicio firmă.

„Amplasamentul viitoarei Grădini publice urbane este în intravilanul municipiului Oradea, în Cartierul Europa, fiind ocupat de două spații amenajate pentru joacă, 7 terenuri libere de construcții și un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune creșterea atractivității spațiului prin amenajarea peisagistică a acestuia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal”, a transmis Primăria Oradea.

Proiectul vizează o suprafață totală de 8.432 mp, din care 7.420 mp zonă verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joacă tartan și 240 mp teren de sport.

În ceea ce privește parcul din zona străzilor Grigore Moisil și Ion Irimescu, din cartierul Nufărul, acesta are un amplasament în suprafață de 3.230 mp, unde, momentan, există un spațiu de parcare neamenajat. Pe terenul respectiv nu există construcții și vegetația este crescută spontan. „Și prin acest proiect se propune creșterea atractivității zonei prin amenajarea peisagistică a acesteia cu funcțiuni de recreere și odihnă, de socializare, cu spațiu de joacă pentru copii și activități dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal”, a comunicat municipalitatea.

Firmele interesate de lucrări pot depune oferte până pe 26 septembrie, la ora 15.

Primele două licitații pentru acest contract au avut loc în martie și aprilie 2023 și nu au atras nici măcar o ofertă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!