La fel ca prefecturile din toată ţara, şi sediul Prefecturii Bihor a fost luni pichetat de bugetari sindicalişti. Sub o sută de angajaţi din diferite sectoare bugetare s-au adunat în Parcul Traian, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de anumite decizii ale Guvernului.

"Este prima formă de protest în cadrul manifestărilor care se vor desfăşura în această toamnă. În funcţie de discuţiile de mâine la Guvern, vor avea loc şi altele", a declarat Florin Paşcu, liderul Cartel Alfa Bihor.

"Nu disponibilizărilor", "Nu promulgării legii pensiilor", "Nu modificării Codului Muncii", "Nu dereglementării pieţei muncii", "Nu unei noi legi de salarizare unică în sectorul bugetar" sunt mesajele pe care sindicaliştii le-au susţinut, sau mai bine zis le-au ţinut, întrucât toţi s-au mulţumit să ţină în mâini foile cu aceste mesaje scrise, fără ca vreunul dintre ei să scandeze aceste revendicări.

Tocmai acest lucru i-a făcut pe câţiva dintre protestatari să izbucnească faţă de liderul lor sindical, spunându-i că a organizat o înmormântare, nu o acţiune de protest. "Pichetare era dacă mergeam în faţa Prefecturii şi nu lăsam pe nimeni să intre sau să iasă", a spus unul dintre bugetari. "O portavoce nu sunteţi în stare să aduceţi. Au dreptate cei care au zis că sindicaliştii şi-au pierdut puterea", a spus un altul. Paşcu a încercat să-şi calmeze colegii, spunându-le că mitingurile de amploare "se doreşte" să aibă loc în Capitală, fără a mai preciza cine anume doreşte acest lucru.

În final, Paşcu şi alţi bugetari au urcat cu o listă de revendicări la subprefectul Cristian Bitea, care i-a asigurat că va trimite acea listă către Secretariatul General al Guvernului.