Poliţiştii din punctul de trecere a frontierei Borş au găsit şi confiscat un bolid în valoare de 60.000 euro ce fusese furat din Italia. Maşina, un Land Rover (model Range Rover), era condusă de un bărbat în vârstă de 54 de ani din Iaşi.

"În data de 21.02.2017, ora 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru a intra în ţară un bărbat  cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Tudor Ş., în vârstă de 54 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Iaşi, la volanul unui autoturism marca Land Rover, înmatriculat în Germania", se arată într-o informare a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

La controlul specific, poliţiştii au observat că seria de şasiu nu îndeplineşte condiţiile de formă ale fabricantului. "În urma verificărilor suplimentare efectuate în baza de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figura ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 20.05.2016", se mai arată în comunicat.

Şoferul a spus că un conaţional l-ar fi rugat să transporte autoturismul din Italia până în Republica Moldova şi "nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor italiene".

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar maşina a fost indisponibilizată la sediul ITPF Oradea până la finalizarea cercetărilor.