Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit la punctul de trecere din Borş un Range Rover în valoare de aproximativ 80.000 de euro care s-a dovedit a fi furat din Ucraina.

Autoturismul a fost descoperit vineri când cetăţeanul slovac Igor J, în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat la intrarea în ţară la volanul maşinii fabricate în 2013 şi înmatriculate în Slovacia.

"La controlul documentelor, având suspiciuni asupra certificatului de înmatriculare prezentat, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au constatat că acesta este fals, iar autoturismul figurează ca fiind "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Ucraina la data de 11.03.2016. Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că el trebuia să transporte maşina la şeful său în Ucraina şi nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta era căutată de autorităţi", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

În această cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul, în valoare de circa 80.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea.