Maximilian Nica, un tânăr născut în Bihor, dar care locuieşte în Spania de când avea 8 ani, a stârnit lacrimi în ochii multor oameni din publicul emisiunii "Românii au talent", după ce a cântat o melodie despre "copii diasporei".

"El Rumanol", cum îşi spune Maxi, a cântat despre viaţa sa şi a multor alţi copii mutaţi în străinătate cu părinţii dornici să le ofere un trai mai bun. "Suntem copiii diasporei  / Şi n-am uitat de unde am plecat / Vorbim prost în româneşte / Dar când văd tricolorul / Mi se ridică părul pe piele", sunt câteva din versurile melodiei sale.

Tânărul a mărturisit şi că n-a avut o copilărie uşoară în Spania, deoarece viaţa bună la care sperau părinţii lui când au emigrat, în urmă cu 25 de ani, a fost un vis îndepărtat. "La început stăteam toată familia într-o singură cameră. Era greu, trebuia să mergem la Crucea Roşie să ne dea mâncare şi la Caritas, să ne dea haine", a spus Maxi.

Cântecul lui a impresionat audienţa, tânărul fiind aplaudat în picioare. De asemenea, juraţii l-au lăudat şi l-au răsplătit cu patru de "da", astfel că Maximilian merge în etapa următoare a concursului.

"Foarte bine şi-a spus mesajul şi există un secret foarte mare. El nu s-a suit pe scenă să cânte pentru că şi-a dorit să aibă succes, ci pentru că ceva îl durea şi a vrut să spună ce îl doare", a spus Andi Moisescu.

"El Rumanol" este cunoscut şi în Spania, tot graţie emisiunii dedicată talentului. Anul trecut, a ajuns în semifinalele "Spaniolii au talent", cu o piesă de asemenea cu un puternic mesaj social, "A fi spaniol", în care vorbeşte despre identitatea spaniolă, dar şi despre condiţia de imigrant român.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Un orădean face senzaţie la "Spaniolii au talent": Cum a reuşit Maxi Nica, El Rumañol, să impresioneze o ţară întreagă (VIDEO)"