Universitatea din Oradea vrea să colaboreze cu o instituție academică din America de Sud. Rectorul Universității Quindio din Columbia, Luis Fernando Polania Obando, și un profesor al aceleiași instituții, Eduardo Andrés Perafán, se află într-o vizită la Oradea.

Luni, oaspeții columbieni au fost primiți de rectorul orădean Constantin Bungău, care îl cunoștea pe omologul său columbian de la târgul educațional ce a avut loc la Rotterdam anul trecut.

„Nu avem încă foarte multe relații de colaborare cu universități din America de Sud, de aceea mă bucură mult vizita dumneavoastră. Sunt sigur că, în urma discuțiilor pe care le vom avea, vom descoperi numeroase oportunități pe care să le fructificăm împreună”, le-a spus Bungău musafirilor săi, potrivit unui comunicat al UO.

Universitatea Quindio are peste 20.000 de studenți, administrează, anual, un buget de 50 de milioane de dolari și este interesată să dezvolte colaborări de tipul mobilităților academice, pentru profesori și personalul administrativ, studii cu dublă specializare, proiecte de cercetare și schimburi socio-culturale.

„Încercăm să dezvoltăm interacțiunile culturale, pentru a oferi studenților și colegilor noștri o perspectivă globală care să-i ajute în a avea o viață locală mai bună”, a afirmat rectorul Luis Fernando Polania Obando.

La rândul său, profesorul Eduardo Andrés Perafán a subliniat că Universitatea din Quindio este o instituție academică ce pune un accent special asupra a trei misiuni: Educație, Cercetare și Dezvoltare socială.

„Proiectele care implică dezvoltarea socială sunt, mai ales, foarte importante pentru universitatea noastră”, a subliniat Eduardo Andrés Perafán, adăugând că este convins că cele două instituții de învățământ superior pot „aborda proiecte comune de cercetare, care să fie benefice pentru ambele părți”.

Constantin Bungău a constatat că cele două universități au foarte multe lucruri în comun și s-a arătat deschis pentru o colaborare. De altfel, la finalul întrevederii, cei doi rectori au semnat câteva acorduri cadru de parteneriat.

Înainte să facă o scurtă vizită la bisericuța de lemn din campus, rectorul Luis Fernando Polania Obando a trecut pe la Biblioteca Universității din Oradea unde a scris un mesaj în Cartea de Onoare a instituției academice. Marți, reprezentanții Universității din Quindio au programate întâlniri cu decanii mai multor facultăți orădene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!