Un restaurant din California a fost obligat să le plătească angajaţilor săi peste 140.000 de dolari drept salarii retroactive şi despăgubiri, într-un caz descris de anchetatorii federali ca unul dintre cele mai neruşinate acte ale unui angajator împotriva personalului său, scrie CNN.

Departamentul american al Muncii a dezvăluit că un angajat al Taqueria Garibaldi, un restaurant cu două locaţii în nordul Californiei, deţinut de Che Garibaldi Inc., a mărturisit că un preot fals a fost angajat pentru a descoperi „păcatele” angajaţilor în timpul programului de lucru.

Preotul fals le punea acestora întrebări privind întârzierile la serviciu, furtul de bani din restaurant sau posibilele intenţii rele îndreptate asupra angajatorului.

„Sub jurământ, un angajat al Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le afla păcatele de la locul de muncă", a spus, potrivit sursei citate, Marc Pilotin, procuror regional al Ministerului Muncii. 

Un purtător de cuvânt al diecezei din Sacramento, capitala Californiei, a declarat pentru Catholic News Agency că "deşi nu ştim cine a fost persoana în cauză, suntem complet siguri că nu era un preot al Diecezei din Sacramento".

Investigaţiile au relevat şi alte practici ilegale în cadrul restaurantului, precum refuzul de a plăti orele suplimentare angajaţilor, acordarea de bonusuri managerilor din fondul de bacşişuri al angajaţilor şi impunerea de "consecinţe negative asupra imigraţiei" pentru angajaţii care au cooperat cu anchetatorii.

Marc Pilotin a mai spus că "acest angajator a încercat în mod josnic să se răzbune pe angajaţi, urmărind să-i reducă la tăcere, să obstrucţioneze ancheta şi să împiedice recuperarea salariilor neplătite".

Ca urmare a acestui caz de corupţie, restaurantul Garibaldi a fost obligat să plătească 140.000 de dolari în salarii restante şi despăgubiri către cei 35 de angajaţi afectaţi. CNN notează că reprezentanții restaurantul Taqueria Garibaldi nu au comentat deloc acest caz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!