Un restaurant din localitatea Şuncuiuş a fost închis după ce inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au descoperit nereguli majore în modul de funcţionare al acestuia.

"În urma deficienţelor majore constatate legate de igiena spaţiilor, dar şi de modul de manipulare şi depozitare a produselor alimentare, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii unităţii", se precizează într-un comunicat dat publicităţii luni de conducerea DSVSA Bihor.

Controlul a fost efectuat în urma unei sesizări primite de la medicii secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea. Trei persoane au ajuns, duminică, la spital după ce au mâncat la un restaurant din Şuncuiuş. "Pacienţii prezentau simptomatologie de toxiinfecţie alimentară, li s-au prescris medicamente şi au plecat acasă. Persoanele erau cadre medicale din alt judeţ care veniseră la o reuniune în localitatea Şuncuiuş", a declarat pentru BIHOREANUL, dr. Iulian Zaporojan.

Pe lângă ordonanţa de suspendare a activităţii, inspectorii DSVSA le-au aplicat proprietarilor restaurantului şi o amendă de 2.400 de lei. Rezultatele analizelor nu sunt cunoscute încă, ancheta fiind în desfăşurare şi, de aceea, în ciuda solicitării BIHOREANULUI, conducerea DSVSA a refuzat să precizeze numele restaurantului închis.