Românul Alin Epure a fost desemnat inginerul anului în Dubai de o prestigioasă revistă de specialitate, a anunţat Digi24.ro. Epure este responsabil pentru spectaculos proiect al unei fântâni arteziene, unică în lume, amenajată lângă Opera din Dubai. 

"Vorbim de 5.000 de litri de apă, care la fiecare secundă se ridică la 6 metri înălţime, sunt în jur de 600 de jeturi de apă, 1.200 de lumini led care îşi schimbă culoarea", a spus Alin Epure.

"E foarte multă, multă organizare. Ai echipamente care vin din SUA, altele din Europa, găseşti cam tot ce ai nevoie, dar la mii de kilometri distanţă şi nu poţi să aştepţi să vină toate materialele, trebuie să gândeşti din timp, unde le instalezi, când le instalezi", adaugă el.

Alin Epure se arată bucuros că "şcoala inginerească românească m-a pregătit bine".

Succesul lui nu i-a surprins pe foştii profesori de la Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca. "Performanţa lui o văd firească. Departajarea între studenţi se face în timp, unii au har, alţii nu au, unii rămân doar cu studii, iar alţii le aprofundează şi devin ingineri deosebiţi", spune Gheorghe Badea, fost profesor al lui Alin Epure.

(video: Digi24.ro)