Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 3, un bărbat din judeţul Vaslui care era căutat de autorităţile germane şi care încerca să intre în ţară ca pasager într-un autoturism înmatriculat în România.

Bărbatul, Gheorghe H. în vârstă de 36 de ani, avea asupra lui 41.000 de euro şi aproximativ 5.000 de dolari pe care-i ţinea în buzunarele de la cămaşă. Vasluianul este căutat de autorităţile germane. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare european după ce acesta a sustras banii pe care-i avea asupra lui din seiful firmei la care lucra în Germania.

"Cu ocazia primelor cercetări bărbatul a declarat că a sustras întreaga sumă de bani din seiful firmei unde lucra în Germania, pentru a-i folosi în scop propriu. Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au luat legătura cu autorităţile din Germania, care au informat că au emis un mandat de arestare european pe numele cetăţeanului român Gheorghe H", se arată într-o informare trimisă luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Bărbatul a fost predat către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor pentru continuarea cercetărilor în acest caz.