Un bărbat din Ploieşti a fost arestat preventiv după ce a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro dintr-un magazin din Franţa. Bărbatul a intrat într-un magazin de bijuterii în ajunul Anului Nou şi s-a prezentat drept evaluator de bijuterii al unui client evreu, iar profitând de neatenţia angajaţilor a înlocuit diamantele veritabile cu copii fără valoare. 

Ploieşteanul a fost prins şi, sâmbătă seara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Prahova. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, bărbatul ar fi furat două diamante şi două inele. 

După furt, bărbatul a reuşit să vândă unul dintre diamante în afara ţării, iar în urmă cu două zile a încercat să vândă un inel unor cetăţeni străini, într-un hotel din Bucureşti, dar negocierile au eşuat. Potrivit aceleiaşi surse, în acţiunea sa, bărbatul ar fi fost ajutat de cetăţeni sârbi.

Mediafax mai scrie că surse judiciare spun că valoarea inelului găsit în timpul percheziţiilor este de un 1,7 milioane de euro. Un alt inel şi un diamant ar fi revenit cetăţenilor sârbi.

Românul este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi furt calificat, iar partenera sa de viaţă, de tăinuire.