A fost descoperit un cetăţean român care ar fi ajutat gruparea de hackeri ruşi Killnet, care au atacat zilele trecute mai multe site-uri ale unor instituţii şi instituţii mass-media din România. Persoana în cauză a fost găsită în Marea Britanie şi se află în custodia autorităţilor din regat, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"A fost identificată o persoană, cetăţean român, rezident în Marea Britanie, care a susţinut activitatea grupării infracţionale prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracţională şi prin identificarea unor site-uri care ar fi putut fi atacate prin acelaşi mod de operare", a spus marţi ministrul de Interne Lucian Bode, potrivit Digi24.ro. 

Potrivit lui Bode, luni, în cadrul unei cooperări internaţionale, autorităţile din Marea Britanie au făcut o percheziţie domiciliară la adresa românului, preluându-l în custodie pe acesta.

"Ofiţerii din Poliţia Română - combaterea infracţionalităţii informatice - au mers la Londra pentru a acorda sprijin în ancheta desfăşurată de autorităţile din Marea Britanie. Acum cetăţeanul român este în custodia autorităţilor britanice", a adăugat ministrul de Interne.

Printre portalurile atacate s-au numărat şi cele ale aeroporturilor din România, inclusiv cel al Aeroportului Internaţional Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!