Un român, pe numele său Cristian Cornel Babalai, 29 de ani, a fost arestat zilele trecute de autorităţile americane, acuzat că în perioada 30 ianuarie-12 septembrie 2012 ar fi jefuit opt bănci în zona oraşului american Seattle. Se pare că tânărul este orădean şi face parte din comunitarea penticostală, fiind chiar fiu de pastor.

Potrivit presei americane, jafurile din Seattle au pus pe jar autorităţile de mai multe luni. Românul fugea de la locul faptei cu o bicicletă (foto), fiind chiar şi poreclit "Tour de Banks" (tur de bănci) ca urmare a modului său de acţiune.

Acesta a fost găsit după ce o cameră video l-a surprins în timp ce îşi lua bicicleta din maşina sa, un Mercedes din 1995, iar de aici până la identificarea sa nu a fost decât un pas.

Babalai a fost arestat la mijlocul lunii octombrie, în apropierea casei sale. Anchetatorii au ajuns la concluzia că tânărul ar fi "lovit" cel puţin opt bănci anul acesta, ca urmare a faptului că ar fi pierdut circa 60.000 de dolari la pariuri.

babalai2.jpgPoliţiştii au descoperit la percheziţii un pistol asemănător cu cel folosit în jafuri şi susţin că există relaţii între furturi, sumele obţinute de suspect şi cele pierdute ulterior la jocuri de noroc.

Presa americană mai notează că Babalai este proprietarul unui azil de bătrâni, iar familia sa dezvoltă alte două afaceri în domeniu. Deocamdată, autorităţile au oprit activitatea azilului patronat de el şi i-a îndrumat pe locatari să se îndrepte spre alte centre.

Anchetatorii au stabilit că Babalai poate fi eliberat din arestul poliţiei doar în schimbul unei cauţiuni de 2 milioane de dolari. El este suspectat de furtul a aproximativ 147.000 de dolari.