După ce parlamentarii au refuzat să-i ridice imunitatea lui Dan Şova, iar chiar înaintea votului, o colegă de partid de-a acestuia l-a uns cu mir sfinţit, un român a decis să facă haz de necaz, scoţând la vânzare, pe platforma OLX, un "mir aducător de imunitate".

O persoana din Bucuresti a anuntat ca, pentru doar 20 de lei, cumparatorul poate fi norocosul posesor al unei sticlute cu "mir aducator de imunitate", testat de Sova.

"Mir-ul este aducator de imunitate parlamentara in principal, dar poate fi folosit si pentru a te pazi de besteme, boli, nenorociri, lucruri neplacute. Este de ajuns sa te ungi putin pe frunte si poti sa fii sigur ca esti protejat timp de 24 de ore. Procedeul trebuie repetat in fiecare zi insa o sticluta iti ajunge un an. Nu, nu sunt doar vorbe goale, il puteti contacta pe Dan Sova sau pe Florina Jipa sa confirme puterile miraculoase ale acestuia. Va recomand sa va grabiti insa, stocul este limitat. Am doar 600 de sticlute si deja am 588 de cereri de la Parlament", a scris acesta in descrierea produsului.

Senatul a respins saptamana aceasta incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

Inainte sa inceapa votul privind retinerea si arestarea sa, Sova a fost dat cu mir de o colega de grup parlamentar, Florina Ruxandra Jipa (UNPR), fost avocat si judecator. Intrebat in legatura cu acest gest, Dan Sova a spus ca a fost "un gest prietenos foarte frumos".