Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat vineri că, pe 21 martie, poliţiştii bihoreni au descoperit, la punctul de trecere a frontierei Salonta, un bărbat care încerca să introducă ilegal în ţară aproape 25.000 de ţigarete.

Bărbatul, Ioan S, în vârstă de 54 de ani, din Salonta conducea un Renault Megane Scenic şi avea ascunse în locul roţii de rezervă 24.360 de ţigarete marca "Minsk Capital", cu timbru de Belarus.

"Cu această ocazie poliţiştii de frontieră au verificat şi autoturismul în bazele de date proprii şi au constatat acesta figurează ca fiind furat din Spania, în luna septembrie 2009", se arată în comunicatul ITPF Oradea.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că nu ştia că maşina sa este furată. "În urma cercetărilor şi din declaraţia persoanei în cauză, a reieşit faptul ca aceasta nu avea cunoştiinţă de faptul că autoturismul pe care-l conduce este furat, iar ţigările au fost cumpărate dintr-o localitate din Ungaria şi urmau să fie comercializate în Municipiul Oradea şi Salonta", se mai arată în informare.

Bărbatului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

"Autoturismul şi ţigaretele, în valoare aproximativă de 10.000 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră bihoreni, cercetările sunt continuate cu privire la situaţia juridică a autoturismului", mai precizează reprezentanţii ITPF Oradea.