Joël Guerriau, senator francez al grupului Les Indépendants, a fost plasat în arest preventiv la Paris, fiind suspectat că ar fi drogat o deputată cu ecstasy pentru a comite un act de agresiune sexuală.

Parchetul din Paris a confirmat arestul senatorului Guerriau sub acuzaţia de "administrare a unei substanţe fără ştirea unei persoane, în scopul afectării discernământului sau controlului pentru a comite o agresiune sexuală sau viol", notează Spotmedia.ro

Fapta ar fi avut loc săptămâna aceasta, marţi seara, iar victima a depus plângere. Surse apropiate cazului au confirmat că victima este o deputată, deşi parchetul a refuzat să dea detalii despre aceasta. 

Avocatul lui Guerriau s-a declarat "indignat să vadă informaţii din anchetă în presă". El a adăugat: "Nu voi oferi informaţii despre caz din respect pentru părţile implicate."

Victima s-ar fi simţit rău după ce a băut marţi seară la domiciliul din Paris al senatorului în vârstă de 66 de ani, cu care nu a avut o relaţie intimă, a confirmat procurorul general. Probele prelevate au relevat prezenţa drogului ecstasy.

Potrivit Parchetului, Guerriau a fost reţinut în cadrul unei anchete deschise pentru flagrant delict.

Postul de radio RMC a relatat că au avut loc percheziţii la biroul şi domiciliul senatorului, unde anchetatorii au descoperit ecstasy, informaţie confirmată de procurorul general.

Bancher de profesie, Joël Guerriau este senator din 2011 şi deţine funcţia de secretar al Senatului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare şi forţe armate. În ultima vreme acesta a fost văzut în mai multe rânduri alături de fostul prim-ministru Edouard Philippe. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!