Luni debutează anul şcolar 2014-2015 şi, precum o tradiţie, nu toate şcolile bihorene sunt pregătite ca la carte. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Nicolae Avram, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că un sfert din clădirile unităţilor de învăţământ din judeţ nu vor avea în acest an autorizaţie de funcţionare.

Potrivit lui Avram, în Bihor sunt 955 de clădiri în care funcţionează şcoli şi grădiniţe. Din acestea, 573 au autorizaţia de funcţionare, iar alte 127 sunt în curs să o obţină, după ce la controalele făcute de Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Bihor în ultimele săptămâni au primit sarcini să îşi rezolve din probleme. "Bineînţeles, sunt şi clădiri care vor funcţiona fără autorizaţie, în special datorită unor motive plauzibile precum lipsa apei potabile", a declarat Avram.

În rândul şcolilor cu probleme, inspectorul general a evidenţiat şcoala primară din Valea de Sus, comuna Câmpani, unde acoperişul are deficienţe, astfel că clădirea nu are autorizaţie. Rămâne de văzut, a spus inspectorul, dacă şcoala merită reabilitată din temelii, în funcţie de numărul de elevi din zonă.