Formația bihoreană de fotbal CS Oșorhei a reușit să obțină primul punct în actuala stagiune după ce a remizat vineri, pe teren propriu, 0-0, cu FCM  Baia Mare.

Cu toate acestea, după numărul de ocazii și cele petrecute în prima repriză, CS Oșorhei se poate considera văduvită de pierderea a două puncte. Bota, fostul portar al Gloriei Bistrița, a avut primele emoții în minutul 8, când Ember a șutat de la 25 de metri dar mingea s-a scurs pe lângă bară. La zece minute distanță, Ban a urmărit o minge respinsă pe 16 metri și a șutat cu efect, la o palmă de vinclu din stânga. Repriza s-a încheiat cu ocazia lui Ban care a fost la câțiva centimetri de a trimite cu capul în poarta lui Bota.

Băimărenii au jucat bine în câmp, au pus osul la minge iar prima ocazie a părții secunde a fost notată abia în minutul 68 atunci când Duruș era să-și dea un autogol stupid când a încercat să trimită cu capul spre propriul portar Alin Bota iar acesta din urmă a reținut cu greu, pe linia porții. Oaspeții au replicat în minutul 71, când Giurgiu a șutat violent de la 25 de metri în urma unei lovituri libere iar mingea a trecut peste poartă.

Ultimul sfert de oră a fost extrem de aprins. În minutul 75 Cristi Andor a intrat în unghi mingea l-a lovit în cap pe Bota și a ricoșat în bara laterală. La cornerul care a urmat Magda a reluat cu capul din trei metri dar Bota a reținut, incredibil, pe linia porții. Maramureșenii au ripostat imediat iar pe o contră a fost rândul lui Ardelean să devieze mingea în bară. Ultima mare ocazie a aparținut căpitanului gazdelor, Pop Șerban, care a trecut pe lângă minge în fața porții goale după un corner executat de Ember. La finele partidei gazdele au acuzat, și arbitrajul care, într-adevăr, a fost unul modest, cu etaloane de măsură diferite. 


CS Oșorhei - FC Baia Mare 0-0

CS Oșorhei: Hava - Turcan, Alex Pintea (45 Andor), Pop Șerban, Hering - Magda, Ember - Hosu, Trip (67 Moise) Ban (81 Giura) - Ov. Popa. Antrenor: Rudy Kovacs.

FCM Baia Mare: Bota - Duruș, Potecu, Hodor, Gherman - Giurgiu (87 Hâmpea), Lente, Vanca, Vasile Popa (59 Khadim) - M. Popa (69 Ardelean) - Mihai Deac (78 Morar). Antrenor: Vasile Bogdan.

Cartonașe galbene: Hering, Magda, Pop Șerban/Vanca, Deac  

Arbitri: Dragoș Lunca - Anghel Todea, Paul Pojar (toți din Cluj)

Observator de joc: Attila Birtalan (Crasna, Sălaj)

Observator de arbitri: Iulian Spătaru (Timișoara).


În etapa din acest week-end a Ligii a III-a, cealaltă formație bihoreană din competiție, CSC Sânmartin a evoluat tot vineri în deplasare, la Zalău, unde a suferit însă prima înfrângere din noul sezon, scor 1-2, cu echipa locală FC. La pauză scorul a fost egal, 0-0, iar gazdele au condus cu 2-0, după ce au marcat Kuku, în minutul 58, și Ţiriac, în minutul 87. Golul formației din Sânmartin l-a reușit Lobonț, în minutul 90+1.

În alte două jocuri de vineri ale Seriei a V-a, Arieșul Turda s-a impus cu scorul de 7-1 pe terenul conjudețenei Sănătatea Cluj, iar Unirea Dej a învins cu 2-0 pe Industria Galda.