Un șofer a fost prins duminică de polițiști rulând pe autostrada A3 asemenea unui sportiv de Formula 1. Acesta circula pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu cu 288 de km/h, viteză cu care a doborât recordul precedent înregistrat pe drumurile din România.

Poliţia Română a publicat, duminică seară, pe pagina oficială de Facebook, două fotografii făcute radarelor care indică atât viteza şoferului care rula cu 288 de km/h, cât şi pe cea a unui şofer care a fost prins în timp ce circula cu 252 de km/h, viteze ameţitoare, care nu sunt permise pe niciun drum din România, fiind permise mai degrabă în cadrul competiţiilor de Formula 1.

"Sunt imagini la care nu este nimic de comentat, nici măcar din partea celor care se aflau în spatele volanului. Respectivii au fost surprinşi şi sancţionaţi pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii-Nădăşelu. Ce timp de reacţie poţi să ai la o asemenea viteză?", au scris reprezentanţii instituţiei pe Facebook.

Oamenii legii nu au publicat însă şi alte detalii legate de şoferi, de maşinile pe care le conduceau sau de sancţiunile care au fost aplicate.

Presa centrală notează însă că primul şofer a doborât un record de viteză pe drumurile din România.

Cea mai mare viteză cu care a fost prins un şofer în trecut, incidentul fiind relatat de presă, a fost de 276 de km/h, în anul 2018, tot pe A3, dar pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, scrie Digi24.ro. În acel caz, publicaţia a notat că bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Aceasta este pedeapsa maximă care poate fi aplicată celor care depăşesc viteza legală cu peste 50 de km/h. Ei pot lua între 9 şi 20 de puncte-amendă, adică o sancţiune contravenţională cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei.