Comisarul Ioana Indrieş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că accidentul s-a petrecut pe DN 76, în localitatea Bucium. "Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ceica, a pătruns pe contrasens într-o curbă la dreapta, unde a intrat în coliziune cu un grup de şase motoclişti, acroşând patru dintre motociclete, conduse de un slovac de 31 de ani şi de trei germani cu vârste de 39 şi 40 de ani", a declarat Indrieş.

Din primele cercetări, accidentul s-a produs atât datorită carosabilului umed, cât şi pentru că şoferul s-a urcat băut la volan, în urma suflării în alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,82 la mie în aer pur expirat. "Urmează să i se recolteze probe biologie pentru a se stabili nivelul alcoolemiei din sânge", a precizat Indrieş, adăugând că trei dintre motociclişti, doi germani şi slovacul, au fost transportaţi la spital cu leziuni uşoare, slovacul fiind în stare mai gravă.

Potrivit dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Ambulanţă, pacienţii au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu fracturi ale membrelor.

"Dintre cei trei, unul a avut doar excoriaţii şi contuzii minore şi a plecat. Ceilalţi doi au rămas internaţi. Cetăţeanul german are o fractură la cea de-a patra vertebră a coloanei, care nu pune probleme deosebite, dar are şi o contuzie pulmonară, fiind internat la Neurochirurgie. Slovacul a rămas internat la secţia de Ortopedie, cu fractură de gambă", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului. El a menţionat că prognosticul este bun, dar rănile celor doi sunt serioase.

Colegii motocicliştilor loviţi, toţi cetăţeni străini, au declarat că au venit în România să facă turism, iar în momentul accidentului se îndreptau spre casă. Având în vedere că motocicletele sunt rău avariate, aceştia nu ştiau ce vor face şi dacă îşi vor continua drumul.

Şi maşina condusă de bihorean, un Opel, e distrusă, mai ales partea din faţă, iar în urma impactului violent s-au declanşat airbagurile.