Pe lângă că ploaia, ca de obicei, îngreunează traficul rutier, mulţi orădeni care au avut treabă sau au trecut miercuri prin zona pieţei Decebal au fost blocaţi în trafic deoarece chiar lângă staţia de tramvai de la piaţă a avut loc un accident rutier.

Potrivit unui reprezentant al Poliţiei Bihor, Sorin Secară, un autoturism Fiat se deplasa pe direcţia Bulevardul Decebal - Grădina Zoologică, iar înainte de intersecţia cu strada Sf. Apostol Andrei, a schimbat banda fără să se asigure.

În spatele lui rula cu viteză un autoturism Mercedes, care a vrut să evite coliziunea cu Fiat-ul, dar n-a reuşit. A atins şi maşina în cauză şi, mai rău, a doborât un stâlp cu două semafoare şi a aruncat un coş de gunoi la zeci de metri distanţă.

În timp ce autoturismul Fiat a fost avariat în mică măsură, partea din faţă a Mercedesului a fost distrusă. Şoferul Mercedesului şi-a scos rapid numărul de înmatriculare din spate, chit că această parte a maşinii nu are nicio avarie.

BIHOREANUL a aflat totuşi cine este: Adrian Floarea, conferenţiar universitar doctor al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea. Totodată, Floarea este şi ginerele lui Florian Mihuţ, directorul Frigoexpres, firmă de transport frigorific şi izoterm.

Circulaţia tramvaielor a fost blocată din cauza accidentului, timp în care în staţiile din oraş s-au adunat zeci de oameni.