Unul dintre cei doi şoferi ai OTL detaşaţi în această perioadă la ISU pentru a asigura transportul persoanelor care se repatriază şi care trebuie să intre în carantină spre judeţele învecinate a fost confirmat, sâmbătă, cu coronavirus, potrivit surselor BIHOREANULUI.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani era detaşat de circa 3 săptămâni la ISU Crişana pentru a conduce unul dintre autobuzele puse la dispoziţie de OTL. Cu ajutorul acestora sunt transportate persoanele care nu au maşini şi care ajung în România ca pasageri în alte autovehicule. Cei care nu au domiciliul în judeţul Bihor sunt transportaţi, sub escortă, spre judeţele învecinate, unde sunt predaţi autorităţilor.

Șoferii din Bihor fac curse dinspre Borş spre judeţele învecinate, dar transportă uneori şi persoane care au intrat în ţară pe la punctele de frontieră din Arad şi care au fost preluate de la limita de judeţ şi duse până la graniţa cu Satu Mare. 

Şoferul OTL a fost testat după ce soţia lui s-a simţit rău şi a fost confirmată cu Covid-19. Aşa s-a descoperit că şi acesta avea virusul. Cei doi sunt internaţi la Spitalul Municipal Oradea, mai arată sursele BIHOREANULUI

Și celălalt şofer al OTL detaşat pentru a efectua aceste curse a fost testat, însă rezultatul acestuia a ieşit negativ. 

Trebuie subliniat că de circa 3 săptămâni, de când au fost detaşaţi la ISU, cei doi şoferi nu au condus pe mijloacele de transport public din Oradea. De asemenea, nu au avut contact cu colegii lor din OTL. În timpul curselor cu carantinaţii, în autobuze spaţiul destinat şoferului şi cel destinat pasagerilor a fost separat prin folii de protecţie. De asemenea, şoferii au avut la dispoziţie echipamente de protecţie, cum ar fi măşti şi mănuşi. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, nu au fost înregistrate cazuri Covid-19 în rândul şoferilor sau personalului OTL care asigură transportul public. Mijloacele de transport sunt dezinfectate, iar şoferii şi vatmanii au echipamente de protecţie.