Un şofer român de camion stabilit în Spania susţine că a fost abordat pe o autostradă din Franţa de autorul atentatului de la Berlin.

Informaţia apare în cotidianul spaniol El Mundo şi a fost preluată de Digi24.ro. Potrivit acestora, teroristul Anis Amri (foto) l-ar fi întrebat pe românul Alexandru G., în vârstă de 37 de ani, cum poate ajunge la Lyon la două zile de la atentatul de pe 19 decembrie.

Întâmplarea s-ar fi petrecut pe o autostradă din Franţa, la ora 22:45, într-o zonă de servicii situată pe autostrada 20 din Franţa, între localităţile Limoges şi Brive-la-Gaillarde, la 400 de kilometri de Paris.

Românul a mai povestit că Anis Amri că a coborât dintr-o maşină şi că i s-a adresat în franceză şi italiană. Pentru că nu cunoaşte aceste limbi, el i-ar fi explicat timp de zece minute ce să facă, arată Digi24.ro.

Românul şi-a dat seama că necunoscului este teroristul de la Berlin abia ulterior, când ar fi şi sunat la poliţie. 

"Am fost bucuros că nu era un hoţ, fiind jefuit de mai multe ori pe autostradă", a spus românul, care îşi mai aminteşte că la final teroristul i-a spus "Ciao!".

Şoferul român a mai povestit presei spaniole că nu a văzut numerele de înmatriculare, dar a observat că Anis Amri era destul de bine îmbrăcat şi crede că cineva l-a ajutat să aibă haine curate.

Atentatul de la Târgul de Crăciun de la Berlin a fost provocat pe 19 decembrie, când 12 oameni au murit şi 48 au fost răniţi. Iniţial, autorităţile reţinuseră un bărbat de origine pakistaneză suspectat că a comis atacul, adevăratul atentator fiind Anis Amri, care a fost ucis pe 23 decembrie la Milano, în urma unui schimb de focuri cu carabinierii italieni. Anchetatorii cred că el a ajuns cu un tren în oraşul din nordul Italiei, după ce a fugit din Berlin în vestul Germaniei, a intrat în Franţa şi a ajuns la Paris.