Poliţiştii de frontieră bihoreni au oprit, duminică dimineaţă, în jurul orei 6.35, un autoturism înmatriculat în România, al cărei pasager era un bărbat în vârstă de 30 de ani care s-a legitimat cu un paşaport suedez.

"Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră bihoreni au constatat că fotografia din document nu este una şi aceeaşi cu persoana prezentă la control, paşaportul prezentând şi urme de falsificare la fila informatizată, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentul prezentat la control este "bun căutat pentru confiscare" alertă emisă de către autorităţile suedeze la începutul acestui an", a precizat, luni, comisarul de poliţie Laura Bondar, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Bihor.

Cercetările poliţiştilor de frontieră mai arată că cetăţeanul somalez şi-a cumpărat documentele cu 450 de euro de la un conaţional.

"Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a mai precizat Laura Bondar.

Tot în weekend, însă sâmbătă noaptea, în Salonta, au fost descoperiţi patru migranţi sirieni, care intenţionau să treacă graniţa în Ungaria pe jos.